Burgerboerderij de Patrijs
Een initiatief van Joanne en Johannes

Draag jij bij aan de transitie?

Een gemengde, ecologische, natuurinclusieve boerderij, daar dromen wij van! Waar nu de koeien nog jaarrond op stal staan en het landschap vooral bestaat uit strakke, eentonige velden vol Engels raaigras, werken wij aan een gemengde boerderij waar de bodem gezonder wordt, bloemen en insecten terugkeren en CO2 wordt vastgelegd.

In 2021 was de bedoeling te starten met Burgerboerderij de Patrijs in Vorden. Daar was een locatie die we konden omschakelen van een gangbare melkveehouderij tot een gemengde, agro-ecologische boerderij waar gezonde producten van het land komen: gezond voor mens, dier en omgeving.

Helaas is op het laatste de overname van de Boerderij niet doorgegaan.

Johannes en Joanne: We hebben een overweldigende hoeveelheid mails, appjes en belletjes mogen ontvangen sinds we het nieuws hebben bekendgemaakt dat de overname van de boerderij aan de Hengeloseweg in Vorden niet doorgaat. Die kunnen we op korte termijn helaas niet allemaal individueel beantwoorden, maar het doet ons ongelofelijk veel goeds dat er zoveel mensen meeleven, meedenken en hun steun uitspreken. Heel veel dank daarvoor!

In veel berichten wordt ook een groot vertrouwen uitgesproken in het vervolg, in het vinden van een goede plek waar De Patrijs neer zal kunnen strijken. Wij richten onze blik ook weer vooruit, en gaan op zoek naar een nieuwe boerderij!

In de tussentijd zijn de verlokalen van de Patrijs nog steeds gevuld met heerlijke producten uit de streek en je boodschappen doen. Als lid van de ledencoöperatie kun je 7 dagen per week verse zuivel, groente, fruit en vlees ophalen op de boerderij of bij één van de lokale afhaalpunten in o.a. Vorden, Zutphen of Lochem. Gemakkelijk en dichtbij!

Ja ik wil bijdragen aan de transitie

Hoeveel grond de stichting kan verwerven voor de Burgerboerderij de Patrijs is afhankelijk van jóuw bijdrage.

© 2021 Stichting Grondsteun

Een website van Netnog websites