Burgerboerderij de Patrijs
Een initiatief van Joanne en Johannes

Draag jij bij aan de transitie?

Een gemengde, ecologische, natuurinclusieve boerderij, daar dromen wij van! Waar nu de koeien nog jaarrond op stal staan en het landschap vooral bestaat uit strakke, eentonige velden vol Engels raaigras, werken wij aan een gemengde boerderij waar de bodem gezonder wordt, bloemen en insecten terugkeren en CO2 wordt vastgelegd.

In 2021 starten wij met Burgerboerderij de Patrijs in Vorden. We schakelen een gangbare melkveehouderij om tot een gemengde, agro-ecologische boerderij waar gezonde producten van het land komen: gezond voor mens, dier en omgeving.

En jij kunt hier straks direct je boodschappen doen. We leveren vanaf maart 2021 onze producten aan consumenten in een straal van 15 kilometer van de boerderij, voor een prijs waarmee de boerderij zelfstandig kan bestaan. Als lid van de ledencoöperatie kun je 7 dagen per week verse zuivel, groente, fruit en vlees ophalen op de boerderij of bij één van de lokale afhaalpunten in o.a. Vorden, Zutphen of Lochem. Gemakkelijk en dichtbij!

Om de overname en de transitie te kunnen financieren, is een behoorlijk bedrag nodig. Wij zien graag dat de grond weer in gemeenschappelijke handen komt en zijn daarom een crowdfunding gestart om een deel van de aankoop van de grond te kunnen financieren.

  • De totale oppervlakte van het bedrijf is 53 hectare bestaande uit grasland, akkers en natuurgronden.

  • Op de boerderij worden iconisch steilranden, hagen en heggen weer hersteld die het gebied rond Vorden ooit rijk was. Hiermee wordt de bijbehorende biodiversiteit ondersteund.

  • Producten lokaal af te zetten aan een leden met binnen een straal van 15 kilometer vaste afhaalpunten waar leden van de Patrijs 7 dagen per week producten kunnen ophalen van.

Inrichtingsschets van de Burgerboerderij en de percelen.

Ja ik wil bijdragen aan de transitie

Hoeveel grond de stichting kan verwerven voor de Burgerboerderij de Patrijs is afhankelijk van jóuw bijdrage.

© 2021 Stichting Grondsteun

Een website van Netnog websites